Jajecznicy się nie smaży?!

To właśnie usłyszałam podczas oglądania jednego z kuchennych poradników. Pewnie kompletnie zignorowałabym tę informację i stwierdziła, że pewnie słaby poradnik, gdyby nie to, że słowa te wypowiedział Gordon Ramsay.

Link Link Link

Co więc powinno się zrobić? Jajka dokładnie wymieszać w misce, a następnie przetrzeć przez sito, aby nie było żadnych grudek. Wlać je na zimną, suchą patelnię i ustawić mały ogień. Do jeszcze zimnych jajek wrzucić łyżeczkę masła i cały czas mieszać. Trwa to trochę, ale kiedy jajka zaczną się ścinać, co chwilę zdejmować je z ognia na 20 sekund, żeby się za bardzo nie nagrzały. Czynność powtarzamy do całkowitego ścięcia się jajek. Na koniec dodajemy do nich łyżkę kwaśnej śmietany, która ma zapobiec dalszemu  ścinaniu i dodać kremowości. Teraz dopiero jest moment, kiedy dodajemy przyprawy.

Wierzcie lub nie, ale to działa, a jajecznica jest pyszna!

 

Sprawdź:

http://www.testujez.pl/2017/07/10/ces-16-nowe-telefony-ze-sredniej-polki-cenowej-od-lg/

http://4lomza.pl/forum/profile.php?f=0&phorum_uriauth=pyrrr%3A993e4e78045a1a6033019fc4bcc52bde

http://alfaromeo.auto.com.pl/forum/viewtopic.php?t=259456

http://astonvilla.com.pl/profil/5208/pyrrr

Reklamy