Najważniejsze – naostrz noże!

Babcia przez wiele lat mi powtarzała, że jej noże nie są ostre, bo takimi to tylko można się skaleczyć. Przez lata w to wierzyłam, nawet mimo tego, że prawie zawsze tępe ostrze ześlizgiwało mi się z krojonej rzeczy i nacinało skórę. Nie rozumiałam jak w telewizji mogą tak szybko kroić, skoro zwykłą cebulę trzeba przecież piłować i piłować, zanim cokolwiek się z nią zadzieje.

Tak i tak

Jakie było moje zaskoczenie, kiedy po raz pierwszy dostałam ostry nóż do ręki. Teraz nie pozwalam sobie na najmniejsze stępienie ostrza. Sama używam ostrzałki automatycznej, mimo że szefowie kuchni uparcie używają najzwyklejszych granitowych płytek. Do tego trzeba dorosnąć 😉

Sprawdź:

http://www.testujez.pl/2017/07/18/koniec-motoroli/

https://www.iupui.edu/~gguild/?bbp_user=115450

https://www.interspire.com/forum/member.php?u=484523

http://www.gameinformer.com/members/auttt/default.aspx

Reklamy