Żeby zupa nie była za słona

Z pewnością nie raz zdarzyło się wam przesolić zupę. Jest kilka prostych tricków, które pomogą z tym walczyć:

1.Dodać do zupy 2 surowe ziemniaki i ugotować. Warzywo jest wręcz stworzone do wchłaniania soli, więc z pewnością przyjmie nadmiar.

Tak tak tak

2. Dodać cukru. Sprawdzi się tylko przy niewielkim przesoleniu, ale takie też się zdarzają. Trzeba słodzić po odrobinie i próbować potrawę, bo łatwo można przesadzić w drugą stronę.

3. Dodać śmietany. Nie każda zupa będzie dobra kiedy zostanie zabielona, jednak śmietana także niweluje słoność.

Zobacz:

http://entertheshadows.free.fr/modules.php?name=Your_Account&op=userinfo&username=flatlute4

http://erodzina.com/forum/memberlist.php?mode=viewprofile&u=25628&sid=5e360bb7fb5640216c4ba69f56432845

http://erodzina.com/forum/memberlist.php?mode=viewprofile&u=25866&sid=fdde6e9f503e00505ab48e5ef3cbd890

http://erodzina.com/forum/memberlist.php?mode=viewprofile&u=26005&sid=91cbe0db8f62488755f7e4a2860fc9c2