Smażona pierś z kaczki (bez pieczenia)

Może się wydawać, że usmażenie piersi z kaczki jest sporym wyzwaniem. Zwłaszcza jeśli by wierzyć wszystkim ekspertom z programów kulinarnych. idź na mój blog Moim zdaniem taka podstawowa wersja jest bardzo prosta, szybka i co najważniejsze smaczna. Dlatego nie zrażaj się i do dzieła!

http://skyfon-varna.eu/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1559919

http://skyfon-varna.eu/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1559970

Składniki:

1 pierś z kaczki

1 ząbek czosnku

Tymianek, sól, pieprz

http://sibtrak24.ru/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=297378

http://sibtrak24.ru/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=297422

http://sindicatodechoferespichincha.com.ec/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=2012260

Całość zaczynamy od nacięcia skóry kaczki. Trzeba uważać, żeby przy okazji nie rozciąć mięsa, ponieważ przez to łatwiej się wysuszy. Skórę nacinamy w kratkę lub tylko w poprzek. Nacięcia nie muszą być jakoś gęsto. Chodzi tylko o to, aby tłuszcz który będzie się wytapiał miał którędy wyciekać.

Pierś obsypuję przyprawami i obkładam cieniutkimi plasterkami czosnku tylko od strony skóry. Całość zostawiam do marynowania. dowiedz się więcej Najlepiej na całą noc. Przed smażeniem trzeba pamiętać, aby pierś przed trafieniem na patelnię miała temperaturę pokojową, więc przynajmniej 30 minut wcześniej wyjmujemy ją z lodówki.

http://sindicatodechoferespichincha.com.ec/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=2012355

http://sindicatodechoferespichincha.com.ec/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=2012456

http://sindicatodechoferespichincha.com.ec/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=2012503

http://skyfon-varna.eu/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1559867

Zdejmujemy cały czosnek, żeby się nie przypalił. Pierś kładziemy skórą  do dołu na bardzo rozgrzanej patelni. Czas smażenia zależy od wielkości piersi, ale w przypadku takiej średniej wielkości 8 minut od strony skóry i 4 minuty na drugiej jest wystarczająco. idź do mojej strony Warto też zwrócić uwagę na to, żeby cały tłuszcz spod skóry się wytopił. kontynuuj

Po usmażeniu odkładamy pierś do odpoczęcia na połowę czasu smażenia, czyli w moim przypadku 6 minut. Po tym kroimy w grube plastry i podajemy.Dodatkowe czytanie

 

Źródła:

http://seo-tolv24.net/zdrowie,i,uroda/osrodek,badan,klinicznych,s,3242

http://seo-tre24.net/motoryzacja/laweta,lodz,s,6200

http://seo-treze24.net/zdrowie,i,uroda/badania,kliniczne,s,3123

http://sibtrak24.ru/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=297277

http://sibtrak24.ru/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=297309

http://sibtrak24.ru/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=297332

Reklamy