Jedna z moich ulubionych past kanapkowych. Zdrowie z awokado i umami z wędzonej makreli. Połączenie idealne.
Składniki:
1 wędzona makrela
1 dojrzałe awokado
½ małej czerwonej cebuli
½ pęczka szczypiorku
Sok z ½ limonki
Sól, pieprz
Makrelę dokładnie obieramy i wybieramy ości. Pozostałe składniki kroimy w kawałki i całość blendujemy. Jeśli lubicie czuć kawałki składników to zamiast blendowania wszystko pokrójcie w drobną kostkę.
UWAGA: warto pamiętać, że awokado pozbawione pestki ciemnieje. Jeśli chcesz, żeby pasta zachowała swój piękny, zielony kolor – włóż do niej pestkę z awokado.
Źródła:
http://forum.aekatowice.pl/member.php?action=profile&uid=37153
http://www.polskie-podziemie.com/forum/profile.php?mode=viewprofile&u=77351